tutungaç

antimanik geyiksif blog

Ev Yapımı Zaman Makinesi

Hanginiz yazdı bunu: serotonin 29 Haziran 2007 Cuma idi
Tutunamıyor musunuz? Tutunamadığınız için başınıza ağrılar, midenize kramplar mı giriyor? Hayatın kaygan zemininden şikâyetçi misiniz?

İşte size tüm bu şikâyetlerinizden kurtulmanız için muhteşem bir fırsat:
Ev yapımı zaman makineleri...

Evet, yanlış duymadınız. Bu makineyi evde kendi başınıza yalnızca iki dakikada yapabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan bir adet büyük boy çikolata kutusu, bir keçeli kalem ve Tutu-Kutu imalatı yapıştırmalı siyah düğme.

Bakkaldan veya marketten aldığınız çikolata kutusunun üzerine keçeli kalemle "tutana, tutunita, tutunamıyorumita" yazdıktan sonra kutunun içerisine girerek özel imalat yapışkanlı düğmeyi kutunun tavanına içeriden yapıştırınız. Düğme özel ham maddesi sayesinde kutuya monte edildiğinde zamana otomatik olarak bağlanır ve düğmeye bastığınızda kendinizi zaman içerisinde bir yolculukta bulursunuz. Gitmek istediğiniz anı içinizden üç kere tekrar ettikten sonra melodisiyle birlikte "ben sende tutuklu kaldım" demeniz zaman makinesinin çalışması için yeterlidir.

Ev yapımı zaman makinesi tek kullanışlık olup sizi yalnızca geçmişe götürür. Bununla birlikte olaylara müdahale edemeyip onları sadece dışarıdan izlersiniz. Bu makine sayesinde geçmişinizdeki tutungaçlara yeniden tutunabilirsiniz. Geri dönmek için de gözlerinizi kapatıp yine melodisiyle birlikte üç kere "geri dön, geri dön, ne olur geri dön" demeniz yeterli.

Tutu-Kutu özel imalatı yapışkanlı düğmenin teminatı için telefon numaralarımız:
1234567890
0987654321

Ürünlerimiz ürünün ömrü boyu garantili olup memnun kalmadığınız takdirde çöpe atıp yenisini alabilirsiniz.


Not: Bu yazı yazılırken Spongebob Squarepants adlı çizgi filmden ve Umudunu Kaybetme (The Pursuit of Happyness) adlı filmden etkilenilmiştir :)

Etiketler: , , , ,

Şişelere Şarkı Projesi

Hanginiz yazdı bunu: solar 23 Haziran 2007 Cumartesi idi

Bu bir tutungaç yapım projesidir.

İçtiğiniz meşrubat şişelerinin kağıtlarına dinlediğiniz şarkıların sözlerini yazmayı kapsar.

FEA tek başına bir ekip olduğundan seçilecek şarkılardan da sorumludur.

Yazılacak şarkıların bunalımla delilik arasındaki o ince çizgiye hitap etmesi gerekmektedir. Ayrıca şarkıların arasına içeceğin kalori değeri falan da yazılıp içindeki yabancı maddeler satırarasına saklanacaktır.

Bu projenin gelirleri de tutungaç fort yapımında kullanılacaktır.

Etiketler: ,

Tutungaç Film Tablet

Hanginiz yazdı bunu: Firat 20 Haziran 2007 Çarşamba idi


FORMÜLÜ Film kaplı her tablette 20 mg tuz ruhuna eşdeğer 21.7 mg potasyum nitrat ve 12.5 mg japon yapıştırıcısı bulunur.
Boyar maddeler: Titanyum dioksit, demir oksit hidrat, soba boyası, filli boya.



FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Bir Analog Dijital dönüştürücü enzim (ADE) inhibitörü olan kinapril ve bir diüretik olan hidroklorotiyazid, hipertansiyonda ayrı ayrı ve kulak memesi yumuşaklığına getirilip kullanılmaktadır. Tuz ruhu ve demir tozlarının ikisinin de hipotansif etkileri aditiftir.

Tutuntin di tudamadin oral yoldan verildikten sonra iki saat içinde böbreklerden elektrolit ve su atılımı başlar, en yüksek değere 3-6’ıncı saatlerde ulaşılır ve 80-90 saat devam eder.
Antihipertansif etkisi 1 yıl sonra başlar. Tam siz unutmuşken yine devam eder.



tutuntinin, antitutamadif etkisinin yanında tuttum-tutucaim etkisi de görülmektedir. Hidromezarotin Gheorghe Hagi mono sülfat'ın formakinetik özellikleri limon kremalı tutku veya ayıcıklı jelibonun kan plazmasındaki absorbe edilim miktarına göre değişim gösterir.



ENDİKASYONLARI manik tutunsif hipoglisemik açlık tedavisinin esansiyel hipertansiyonunda endikedir.



Altını ıslatan çocuklarda, bel soğukluğunda, ultra zavallı hiper abazan sendromlarında kullanılan tutcamlentin'in yetersiz olduğu durumlarda kullanılabilir.



KONTRENDİKASYONLARI sağlı sollu kontra ataklarla gelen ön libero ve counter strike çapraz reaksiyonlarına karşı aşırı duyarlılık.



Dekompanze kontör bitmesi ve uzun süre yüklenememesi.



TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE AMBALAJ MUHTEVASI 23.5 tabletlik blister ambalajlarda, ciklet kutularında.



Beklenmeyen bir etki görüldüğünde; beklenen bir etki olana kadar bekleyin.

Etiketler: ,

Baloncuktan Tutungaç

Hanginiz yazdı bunu: solar idi
Bugün hayata şöyle tutunuyoruz:

Bitmiş, daha doğrusu biteyazmış (dibinde azıcık kalmış, fazla değil ama, az da değil ama, göz kararı) bir şampuan kutusu veya bitmiş bir bulaşık deterjanı kutusu alıyoruz, biteyazmamışsa da bir şekilde biteyazdırıyoruz (içmeyin, çocuklardan uzak tutun, küresel ısınma var, öyle ortalıklara da dökmeyin, başka bir yöntem bulabilirsiniz, yaratıcı Türk zekasına her zaman güvenmişimdir).

Aldıktan sonra içine bir miktar su döküp çalkalıyoruz, köpürdü değil mi? Güzel, yapmak istediğimiz de buydu. Şimdi bir masa bulup sandalyemizi de yanına çekip düşünmek üzere oturuyoruz, yok afedersiniz, her şey daha az düşünmek içindi, bazen bu tutungacın amacını unutuyorum işte...

Eheem, düşünmemek üzere sandalyeye oturuyoruz. Şampuan veya deterjan kutumuza kenarlarından hafifçe basınç uyguluyoruz ve işte ilk ürünlerimizi elde ettik. Bunlar Yerkürelilerin 'baloncuk' olarak nitelendirdikleri şeyler. Ben onların dilini nerden mi biliyorum? Benim de beynimde onların konuşmalarını bana tercüme eden bir balık var.

Şimdi çıkan baloncukları patlayıncaya kadar takip edin, arasıra da baloncuklara tutunmaya çalışın, patladılar mı da içinizden şu şarkıyı söyleyin;

tutunamadım, tutunamadım
baloncuklara, şampuan kutularına
düşünmeyemedim, düşünmeyemedim
düşünceleri, baloncukları...

Etiketler: , ,

Aranan Tutungaç Bulundu

Hanginiz yazdı bunu: serotonin 13 Haziran 2007 Çarşamba idi
Evet, beklenen tutungaç sonunda vizyona girdi. Yoğun çalışmaların ardından tamamlanan film dün izleyici karşısına çıktı.

Filmin konusu kısaca; bir grup insanın tutundukları, tutunmak istedikleri ve tutunmaya çalıştıkları tutungaçlar etrafında dönüyor. Daha ilk dakikalardan ilginç atmosferi ve etkileyici diliyle izleyiciyi etkisi altına almayı başaran film pek çok yönetmeni bünyesinde barındırıyor.

Filmin oyuncu kadrosu oldukça dikkat çekici. Tecrübeli ve yetenekli oyuncuların yanı sıra yeni oyunculara da şans tanınması eleştirmenler tarafından takdirle karşılandı.

Filmin yapımcı, yönetmen ve oyuncularından FEA bu projeyle oldukça iddialı olduklarını belirterek bu filmle amaçlarının Cannes'a çıkmak olduğunu söyledi.

İzleyici Yorumları:

-Serotonin varsa izlemem ben bu filmi.

-Çok ciks bu film yav.

-Katil kimmiş, anlamadım ben.

-Bu film Cannes'a çıkarsa ben de Ay'a çıkarım.

Etiketler: ,

Ağaç ve tutungaç hakkında her şey

Hanginiz yazdı bunu: solar idi
Dışses:d
İçses:i

d: N'oldu yine sustun bakıyorum?
i: Sana öyle geliyordur.
d: Yok yok, bugün başka bir suskunluk var öyle üzerinde.
i: Ya şeyi düşünüyordum, ağaçlar, acaba tutungaç olur mu ağaçlardan?
d: Bir rivayete göre bir ağacı ortadan böldün mü sağdaki yaprak sayısı soldakine eşit oluyormuş.
i: Tutungaç ve ağaç, yani bugüne kadar bunu nasıl farketmedim...
d: Solda bir yaprak düştü mü sağdan da düşüyordur bu mantıkla.
i: Üstelik salıncak kurup sallanma olanağın bile var, tabii salıncağı kurduğun dal sağlam olmalı.
d: O zaman solda bir yaprak çıktı mı sağda da mı çıkıyor?
i: Yoksa düşersin.
d: Çıktıktan sonra mı?
i: Hıı?
d: Sen beni dinlemiyorsun.
i: Ayrılalım o zaman.
d: Olur.

....bir süre sonra...

d: Havada bayağı bir sıcak bugün.
i: Öyle öyle. Hadi biraz they might be giants dinleyelim, sonra da ders çalışırsın.
d: Ben çalışırken sen ne yapacaksın ki?
i: Yarın için bir tutungaç bulacağım.
d: Ben tutungaç bulayım sen ders çalış?
i: Düv düv düdüv düv düv düv, so take me back to constantinople...
d: Çok komik.
i: Ehik ehik.
d: ....
i: Ehe ehe?
d: ....
i: Zuhahahaa?

Etiketler: ,

Çok Oturgaçlı Tutungaç

Hanginiz yazdı bunu: Firat 12 Haziran 2007 Salı idi

Çok müellifli, yap-işlet-devret modeli günlük girişimi tutungaçtan e-postamı açınca haberdar oldum. Pek kıymetli FEA'nın davetine icabet ettik ve nihayet buradayız efendim. Bildiğiniz üzere genellikle öğrenciler ve eğitimle ilgili teba, son sınav günleri ve tez zamanları pek bir Türk-mücitTM olurlar. Ben de bu dönemlerden ikincisindeki bir tekil şahıs olaraktan; tam da kendimi hangi sanata adasam ya da hangi spor dalı bana uygun, wing-tsun mu yapsam? Elişi mi örsem? İki ters bir düz müydü? derken olan oldu ve bir fırsat doğdu:


Bundan böyle günlük hayatın elim karamaşından kurtulmak için bir tutungacımız var artık. Madem bu tutungaç bu kadar mühim; ben de pek ziyade bu halis duygularımı bir şiir ile ifade edeyim.



Bir tez yapıyorum adı ceyvi,
Hiç izlemiyorum artık tivi,
Cindy Crawford'un yanağındaki beni,
Genç yaşta verem etti beni.

Tutungaç'a geldi oldu depresyon,
Dayanamadı zavallı Paris Hilton.
Çilek aldım pazardan bir ton,
Rejime başladım yemiycem bu son.

Geldim Tutungaç'a duygulandım bir an,
Bizi de eleştir Armağan Çağlayan.
Okey'e dördüncü Ersin ARSLAN,
Sen de gel olsun artık Voltran.

Herkes izliyor internetten DivX Lost,
Komşuluk öldü kalmadı bir dost.
Bekliyorum yedim kaşarlı tost,
Duymadın mı yazdı Washington post.

Tutungaç'a başarılar. Güzel bir günlük,
Bugün baya yazdım yeter bir günlük.
Redkit der beng beng lükü lük,
Sigara içersen kullan bir küllük.

Etiketler: , ,

Islık Çalan Var Hanım!

Hanginiz yazdı bunu: abaküs idi


Islık çalmak benim en sevdiğim tutungacımdır. (Böyle giriş yapmayı hep istemişimdir, doğrusu blogun başlığını pek sevdim. Neyse devam edelim.)

Islığımla birlikte epey vakit geçirmişimdir hemen söylemeliyim. İlk nasıl ve ne zaman başladı bilmiyorum, ki bilseydim anlatırdım. Şimdi biraz hatırlıyormuş gibi yapayım.

Kesinlikle güneşli bir gündü. Gözüme güneş kaçsın istemiyordum. Canım sıkılmasın diye muhtemelen ayaklarımı sallıyordum. Sadece ayak sallamak yeterli olur muydu olmaz mıydı, bunu düşünüyordum. Dünyada bulutlar ve ağaçlardan başka ne olabilirdi diye düşündüm sonra muhtemelen. Ve aklıma tabi ki kuşlar geldi. Sonra kanatları geldi, sonra tüyleri geldi. Bir şey daha vardı ama hatırlamıyorum.

Sonra bulmuş gibi oluyorum. Kulağım pek yardımsever çünkü. Şimdi hemen cik cik diye dilimize çevirirsek fena olmaz hani. İşte bu cik cikleri istediğim her yerde kullanabiliyorum. Mesela sevgili annemiz bize kızdığı zaman kullanıyorum. Bir süre sonra annem kuş olup uçuyor aklımdan. Sonra çocukların birbirlerine ettiği küfürleri değiştiriyorum, siyasetçilerin ettiği vaatlerin yerine kullanıyorum, rtük ‘ün bip diye kestiği yerlerde geliyor aklıma. Vesaire.

İçimde bir sürü ıslık besleyip büyütüyorum.


Keşke papağanlar da benim gibi yapsa diyorum. Birgün bir papağan alıp ıslık çalmasını öğretmeyi düşünüyorum. Bunu kesinlikle yaparım, evet.

Etiketler: , , ,

Buralardayız

Hanginiz yazdı bunu: solar 11 Haziran 2007 Pazartesi idi
Yanımıza birkaç ekip arkadaşı daha bulabilirsek onlarla, bulamazsak serotonin ve fea olarak yazılarımızla tutunacağız, tutunamayanlardan olmayacağız.

Etiketler: